Afrikaanse kip in rooibosthee

Koken met rooibosthee? Jazeker, in Afrika maken ze er van alles mee! Onder andere dit stoofpotje met kip. De combinatie met rooibosthee is...

Bananenbrood

Wanneer er overrijpe bananen op de fruitschaal liggen, worden ze zeker niet weggegooid: ik bak er een heerlijk bananenbrood van! Zonder suiker, dus...

Bietenquiche

Quiches maak ik geregeld, al is het maar om restjes groenten op te maken. Laatst had ik bietjes over en probeerde ik op de gok deze quiche... hij...

Bonbons

Oké... bonbons zijn niet makkelijk en snel te maken en vallen dus eigenlijk niet in onze visie van makkelijke recepten in een druk gezinsleven. Maar...

Bonensalade met kruidendressing

In de lente en zomer eten we lekker veel salades, ook als avondmaaltijd. Deze salade is licht, maar toch goed gevuld door de verschillende soorten...

Bougatsa

Bougatsa is Grieks gebak gemaakt van filodeeg met een custard/griesmeel vulling. Het wordt daar vaak als nagerecht gegeten, maar kan ook prima als...

Broccoli brie quiche met cashewnoten

Deze quiche heeft een zachte, romige smaak en krijgt door de cashewnoten een lekkere bite. Ideaal als hoofdgerecht of serveer de quiche als...

Broccolisoep

Dit snelle broccolisoepje is heerlijk als lunch, maar met spekjes als topping en/of een broodje erbij kan het ook prima als avondmaaltijd!

Cake (basisrecept)

Dit recept zorgt voor een fijne basiscake die altijd lukt. Geen zin in naturel? Voeg dan een extra ingrediënt toe. Zo had ik nog chocolate chips in...

Cheesecake taquitos

Een opgerolde tortillawrap wordt een taquito genoemd. Vaak is dit met vlees of groente, maar nu maken we er een heerlijk zoet gerecht van!