Spinazietaart
Hartige taarten en quiches... ik ben er dol op! Deze keer een spinazietaart met gekookte eieren: een gouden combinatie!
Klaar in
10min
Bereidingstijd
40min
Galerij
| Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Voor
4
Perso(o)n(en)
| 4 stuks eieren - om hard te koken |
| 4 stuks eieren om te klutsen |
| 1 scheut olie |
| 1 teen knoflook |
| 400 gram spinazie, gewassen |
| 200 gram crème fraîche |
| 150 gram Parmezaanse kaas |
| 1 stuks kant en klaar quichedeeg |
Spinazietaart Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard, laat ze schrikken in koud water en afkoelen.
- Verhit wat olie in een wok/koekenpan en fruit hierin de knoflook.
- Voeg dan in delen de spinazie toe en laat deze slinken.
- Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Roer hier de Parmezaanse kaas doorheen. Houd een klein beetje Parmezaanse kaas apart om over de taart te strooien.
- Knijp de spinazie goed uit en snijd wat kleiner. Schep de spinazie door het eimengsel en roer goed door.
- Vet een quichevorm/springvorm in en bedek deze met het quichedeeg. Prik hier gaatjes in met een vork.
- Verdeel het ei-spinaziemengsel over het deeg.
- Snijd de gekookte eieren in de lengte over de helft en verdeel over de taart.
- Strooi de apart gehouden kaas eroverheen.
- Bak de spinazietaart in 30-40 minuten gaar.
Opmerkingen
Geen fan van Parmezaanse kaas? 'Gewone' geraspte kaas kan ook!



