Kerriesoep

Deze romige soep is een heerlijk avondmaaltijd die het hele jaar door gegeten kan worden! Lekker met een stukje (stok)brood erbij.

Klaar in

10min

Bereidingstijd

20min

Deel dit recept

Categorie: Soepen

Ingrediënten

Voor 4 Perso(o)n(en)

1 stuks ui
1 stuks prei
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
500 gram kruimige aardappelen
2 el kerriepoeder
1 stuks bouillonblokje
1 el olie (zonnebloem of olijf)
1 zakje kokoscrème (50 gram)
1 liter water

Kerriesoep Werkwijze

    • Snipper de ui, snijd de prei in halve ringen en snijd de knoflook en de gember fijn.
    • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes (hoe kleiner gesneden, hoe sneller de soep klaar is).
    • Verhit wat olie in een (soep)pan.
    • Fruit hierin de ui tot deze glazig is.
    • Voeg de prei toe en bak kort mee.
    • Voeg dan de knoflook en gember toe en bak kort mee.
    • Voeg dan de aardappelen en de kerriepoeder toe en roer goed door. Bak kort mee.
    • Blus het geheel af met 1 liter water. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat de aardappelen ongeveer 15 minuten koken.
    • Voeg nu de kokoscrème toe, roer goed door en laat de soep nog ongeveer 5 minuten koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
    • Pureer de soep met een staafmixer.
    • Serveer met verse peterselie en (stok)brood. Eet smakelijk!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven