Granola
Zelf je granola maken, zonder toevoegingen, is helemaal niet moeilijk en.......veel lekkerder als je het mij vaagt.
Galerij
Categorie: | Ontbijt |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
300 gram havermoutvlokken |
200 gram amandelen |
100 mililiter ahornsiroop |
90 mililiter kokosolie (gesmolten) |
1 snuf zout |
100 gram (pure) chocolade |
100 gram rozijnen |
2 theelepels kaneel gemalen |
Granola Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere granola:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Hak de amandelen grof.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
- Doe de havermoutvlokken in een grote ovenschaal. Voeg de gehakte amandelen, een snuf zout, de ahornsiroop, kaneel en gesmolten kokosolie hieraan toe. Mix dit goed door elkaar.
- Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten. Roer het geheel elke 10 minuten om.
- Laat de granola afkoelen.
- Hak intussen de chocolade grof. Voeg de chocolade en rozijnen toe aan de afgekoelde granola en roer door elkaar.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Varieer met de specerijen, kies bijvoorbeeld koek- en speculaaskruiden, cacaopoeder of een combinatie daarvan.
Varieer met noten. Hazelnoten zijn ook erg lekker in granola.