Granola

Zelf je granola maken, zonder toevoegingen, is helemaal niet moeilijk en.......veel lekkerder als je het mij vaagt. 

Deel dit recept

Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Voor 1 Partij(en)

Ingrediënten

300 gram havermoutvlokken
200 gram amandelen
100 mililiter ahornsiroop
90 mililiter kokosolie (gesmolten)
1 snuf zout
100 gram (pure) chocolade
100 gram rozijnen
2 theelepels kaneel gemalen

Granola Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekkere granola:
    • Verwarm de oven voor op 175 graden
    • Hak de amandelen grof.
    • Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
    • Doe de havermoutvlokken in een grote ovenschaal. Voeg de gehakte amandelen, een snuf zout, de ahornsiroop, kaneel en gesmolten kokosolie hieraan toe. Mix dit goed door elkaar.
    • Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten. Roer het geheel elke 10 minuten om. 
    • Laat de granola afkoelen.
    • Hak intussen de chocolade grof. Voeg de chocolade en rozijnen toe aan de afgekoelde granola en roer door elkaar.
  2. Eet smakelijk!

Opmerkingen

-Varieer met de specerijen, kies bijvoorbeeld  koek- en speculaaskruiden, cacaopoeder of een combinatie daarvan. 

Varieer met noten. Hazelnoten zijn ook erg lekker in granola. 

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven