Havermout ontbijt koekjes met gedroogd fruit

Zin in eens een ander ontbijtje? Bak dan eens deze lekkere havermout-ontbijtkoekjes. Je bakt zo een grote stapel en kan dan de hele week genieten van een makkelijk, snel, voedzaam en vooral lekker ontbijtje!

 

Deel dit recept

Categorie: De thuisbakkerij

Ingrediënten

Voor 10 Perso(o)n(en)

Ingrediënten

30 gram gedroogde abrikozen
30 gram dadels
25 gram rozijnen
250 gram cranberries
2 stuks rijpe banaan
2 theelepels koek en speculaaskruiden
0.5 theelepel gemberpoeder
1 mespunt kardemom
1 mespunt zout
50 gram kokosrasp
200 gram havermoutvlokken
75 gram gesmolten kokosolie

Havermout ontbijt koekjes met gedroogd fruit Werkwijze

  1. Zo maak je deze lekker ontbijtkoekjes
    • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
    • Week de rozijnen, dadels, abrikozen en cranberries ongeveer 15 minuten in heet water. Laat ze daarna goed uitlekken in een zeef en snijd in stukjes.
    • Smelt de kokosolie in een pannetje. 
    • Prak de rijpe bananen met een vork fijn. 
    • Voeg de koek en speculaaskruiden, kardemom, gemberpoeder en zout toe en roer goed door elkaar. 
    • Voeg de havermoutvlokken, kokosolie en geraspte kokos toe. 
    • Voeg de uitgelekte vruchten toe en meng goed door elkaar. 
    • Maak je handen nat, dat werkt makkelijker. Draai ballen van het koekjesdeeg en leg deze op de bakplaat.
    • Druk de ballen een beetje plat.
    • Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten gaar. Dit is afhankelijk van hoe groot en dik ze zijn. Controleer na 20 minuten bakken regelmatig of ze gaar zijn. 
    • Haal ze uit de oven, laat afkoelen en geniet. 
  2. Eet smakelijk!

Wees de eerste om een beoordeling te schrijven