Havermout ontbijt koekjes met gedroogd fruit
Zin in eens een ander ontbijtje? Bak dan eens deze lekkere havermout-ontbijtkoekjes. Je bakt zo een grote stapel en kan dan de hele week genieten van een makkelijk, snel, voedzaam en vooral lekker ontbijtje!
Galerij
Categorie: | De thuisbakkerij |
Ingrediënten
Voor
10
Perso(o)n(en)
Ingrediënten
30 gram gedroogde abrikozen |
30 gram dadels |
25 gram rozijnen |
250 gram cranberries |
2 stuks rijpe banaan |
2 theelepels koek en speculaaskruiden |
0.5 theelepel gemberpoeder |
1 mespunt kardemom |
1 mespunt zout |
50 gram kokosrasp |
200 gram havermoutvlokken |
75 gram gesmolten kokosolie |
Havermout ontbijt koekjes met gedroogd fruit Werkwijze
- Zo maak je deze lekker ontbijtkoekjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de rozijnen, dadels, abrikozen en cranberries ongeveer 15 minuten in heet water. Laat ze daarna goed uitlekken in een zeef en snijd in stukjes.
- Smelt de kokosolie in een pannetje.
- Prak de rijpe bananen met een vork fijn.
- Voeg de koek en speculaaskruiden, kardemom, gemberpoeder en zout toe en roer goed door elkaar.
- Voeg de havermoutvlokken, kokosolie en geraspte kokos toe.
- Voeg de uitgelekte vruchten toe en meng goed door elkaar.
- Maak je handen nat, dat werkt makkelijker. Draai ballen van het koekjesdeeg en leg deze op de bakplaat.
- Druk de ballen een beetje plat.
- Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten gaar. Dit is afhankelijk van hoe groot en dik ze zijn. Controleer na 20 minuten bakken regelmatig of ze gaar zijn.
- Haal ze uit de oven, laat afkoelen en geniet.
- Eet smakelijk!