Ovenschotel met broccoli sucuk worst en pasta
Zoals iedereen hebben ook wij enorm drukke weken. Dan is niks zo fijn om bij thuiskomst alleen maar een ovenschaal in de oven te hoeven schuiven zodat je op de bank kan ploffen en daarna lekker kan eten. Ovenschotels zijn zo fijn hiervoor. Maak eens deze ovenschotel met sucuk worst (Turkse knoflookworst) , pasta en broccoli. Lekker, makkelijk en zó op tafel. Voor dit recept koos ik voor voorgesneden worst. Zo ben je nog sneller klaar.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten |
Ingrediënten
Ingrediënten
400 gram pasta (penne, fusilli) |
200 gram sucuk plakjes worst |
125 mililiter creme fraiche |
2 tenen knoflook |
2 eetlepes olijfolie om in te bakken |
800 gram broccoli |
1 naar smaak zout en peper |
150 gram geraspte kaas (mozzarella, belegen, Parmezaanse) |
Ovenschotel met broccoli sucuk worst en pasta Werkwijze
- Zo maak je deze lekkere pasta ovenschotel
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel na met koud water om het gaar proces te stoppen.
- Kook de pasta (ik koos voor fusilli pasta maar elke andere pasta kan je hiervoor gebruiken), gaar zoals beschreven op de verpakking. Giet af in een vergiet oven een kom en vang het afgegoten vocht op. Bewaar hier ongeveer 2 kopjes van.
- Verwarm een scheutje olijfolie in de pan waar zojuist de pasta in heeft gekookt.
- Snijd de knoflookteentjes fijn en fruit deze in de olie. Zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurt.
- Voeg de créme fraiche en het kookwater van de pasta toe en roer tot een gladde saus.
- Doe de pasta terug in de pan, bij de saus. Voeg flink wat zwarte peper toe en roer goed door. In het begin lijkt de saus wat dun maar dat komt straks helemaal goed.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Doe de helft van de pasta in de ovenschaal.
- Verdeel de broccoliroosjes erover.
- Verdeel de stukjes sucuk worst erover.
- Lepel de tomatensaus uit een blikje over het geheel.
- Dek af met de rest van de pasta.
- Verdeel de geraspte kaas over het gerecht en zet in de oven tot de kaas gesmolten in.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Je kan deze ovenschotel makkelijk een dag van tevoren maken. Daar wordt ie alleen maar lekkerder van! Maak de ovenschotel klaar zoals hierboven beschreven maar dan zonder de geraspte kaas erop. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm de schaal met folie in ongeveer 45 minuten. Haal dan de folie eraf. Verdeel de geraspte kaas erover en zet nog 10-15 minuten terug tot de kaast gesmolten is.
-Ook lekker met chorizo in plaats van sucuk worst.