Chcocladefudge
Dit recept is van onze moeder. Ze maakt deze altijd bij feestelijkheden en ik ken eigenlijk niemand die deze ontzettend lekkere fudge niet lekker vindt. Zo'n succesrecept mag natuurlijk niet ontbreken op onze website!
Categorie: | De thuisbakkerij Nagerechten |
Ingrediënten
Voor
1
Partij(en)
Ingrediënten
350 gram (melk) chocolade |
1 blik gecondenseerde melk |
30 gram roomboter |
1 zak fudge (220) |
150 gram mini marshmallows |
250 gram ongezouten pinda's |
Chcocladefudge Werkwijze
- Zo maak je deze ontzettend lekkere fudge:
- Snijd de fudge in stukjes.
- Smelt de boter en chocolade samen in een grote pan met dikke bodem.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en roer tot een glad geheel.
- Meng de vulling erdoor en roer door elkaar tot alles goed gemengd is.
- Bekleed een ovenschaal (of grote bakvorm) met bakpapier .
- Schep het geheel in de ovenschaal.
- Laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast. Het beste is om het een nachtje in de koelkast te laten opstijven. Maak deze lekkere fudge dus gerust een dag van tevoren.
- Snijd de fudge de volgende dag in mooie blokjes en serveer.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
-Versier de fudge met Pasen met paaseitjes, met Sinterklaas met kruidnoten, met Kerst kerstkransjes. Je kan hiervoor het basisrecept gebruiken en aanpassen met vulling en toppings wat je zelf lekker vindt.
-Kan je geen mini marshmallows vinden? Neem dan gewone marsmallows en knip deze in vieren.