Spinaziesoep
Een supermakkelijk, supergezond en licht soepje, heerlijk als lunch!
Klaar in
5min
Bereidingstijd
10min
Galerij
| Categorie: | Soepen |
Ingrediënten
Voor
2
Portie(s)
| 1 stuks ui |
| 1 teentje knoflook |
| 1 scheutje zonnebloemolie of olijfolie |
| 200 gram verse spinazie |
| 1 stuks groentebouillonblokje |
| 1 scheutje (kook)room of crème fraiche |
| 2 stuks eieren, gekookt |
Spinaziesoep Werkwijze
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spinazie toe en roerbak kort even mee.
- Voeg kokend water toe tot de spinazie voor de helft onder water staat. Doe hier ook het bouillonblokje bij.
- Laat de spinazie in ongeveer 5-10 minuten gaar koken.
- Voeg de room toe. Pureer de soep met een staafmixer.
- Schenk de soep in kommen. Snijd de eieren fijn en verdeel de ei stukjes over de kommen.
- Eet smakelijk!
Opmerkingen
Geen fan van ei? Probeer dan uitgebakken spekjes of zalmsnippers!



